SIGNIFOR 0.9 MG/1ML ENJEKSIYONLUK ÇÖZELTI 60 AMPÜL

SIGNIFOR 0.9 MG/1ML ENJEKSIYONLUK ÇÖZELTI 60 AMPÜL

ATC KODU H01CB05
KAMU NO A15213

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

SIGNIFOR, pasireotid adlı bir madde içeren bir ilaçtır. Cushing hastalığı olan erişkin hastalarda kullanılabilir.

Cushing hastalığı, beyindeki hipofiz bezinde oluşan iyi huylu bir tümörden kaynaklanır. Bu tümör aşırı miktarda ACTH hormonu üretir. ACTH hormonu da vücutta kortizol hormonunun fazlasıyla üretilmesine sebep olur.

SIGNIFOR, vücutta bulunan somatostatin adlı bir maddeyi taklit eder. Somatostatin, ACTH gibi hormonların üretimine engel olur. SIGNIFOR sayesinde ACTH üretimini azaltarak kortizol üretimini kontrol altına alır ve Cushing hastalığının belirtilerini hafifletir.

SIGNIFOR’un nasıl çalıştığı veya size neden reçete edildiğine dair sorularınız varsa doktorunuza danışın.

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kimler bu ilacı kullanamaz?

Bu ilacı dikkatli kullanmalıyım durumları nelerdir?

Araç veya makine kullanabilir miyim?

Diğer ilaçlarla birlikte kullanabiliyor muyum?

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz veya hemşireniz size SIGNIFOR’u nasıl enjekte etmeniz gerektiğini gösterecektir. Ayrıca kullanım talimatlarını okuyunuz. Sorularınız varsa doktorunuza, hemşirenize veya eczacınıza danışın.

SIGNIFOR deri altına enjekte edilir. Bu, ilacın küçük bir iğneyle derinizin altında bulunan yağlı dokuya verildiği anlamına gelir. Uyluk ve karın bölgesi bu enjeksiyonlar için uygun yerlerdir. Her seferinde farklı bir noktaya enjekte ederek ağrı ve tahrişi önleyin. Ağrılı veya tahriş olmuş bölgelerde enjeksiyon yapmayın.

Doz Aşımı ve Tedavisi

Kullanmayı Unutursanız:

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz veya hemşireniz size SIGNIFOR’u nasıl enjekte etmeniz gerektiğini gösterecektir. Ayrıca bu talimatların sonunda bulunan enjeksiyon talimatlarını da okuyunuz. Sorularınız varsa doktorunuza, hemşireye veya eczacınıza danışın.

SIGNIFOR deri altına uygulanır. Bu, ilacın küçük bir iğneyle derinizin altında bulunan yağlı dokuya enjekte edilmesi demektir. Uyluk ve karın bölgesi bu enjeksiyonlar için uygun yerlerdir. Her seferinde farklı bir noktaya enjeksiyon yaparak ağrı ve deri tahrişini önleyin. Ağrılı veya tahriş olmuş alanlara enjeksiyon yapmayın.

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz veya hemşireniz size SIGNIFOR’u nasıl enjekte etmeniz gerektiğini gösterecektir. Ayrıca, bu kullanım talimatının sonunda yer alan enjeksiyon talimatlarını da okuyunuz. Eğer sorunuz varsa, doktorunuza, hemşirenize veya eczacınıza danışın.

SIGNIFOR deri altına uygulanır. Bu, ilacın küçük bir iğne ile derinizin altında bulunan yağlı dokuya enjekte edilmesi anlamına gelir.

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz veya hemşireniz SIGNIFOR’u nasıl enjekte etmeniz gerektiğini size gösterecektir. Ayrıca bu kullanım talimatının sonunda tarif edilen enjeksiyon talimatlarını da okuyunuz. Eğer sorunuz varsa, doktorunuz, hemşireniz ya da eczacınıza sorun.

SIGNIFOR deri altına uygulanır. Bu, ilacın küçük bir iğneyle vücudunuzun yağlı dokusuna enjekte edilmesi demektir. Uyluk ve karın bölgesi bu amaç için uygun yerlerdir. Her enjeksiyonda farklı bir noktaya dikkat edin, böylece ağrı ve cilt tahrişi oluşmaz. Ağrılı veya tahriş olmuş bölgelerde enjeksiyon yapmayın.

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz veya hemşireniz size SIGNIFOR’u nasıl enjekte etmeniz gerektiğini gösterecek. Ayrıca, kullanma talimatlarının sonunda bulunan enjeksiyon talimatlarını da okuyunuz. Sorularınız varsa doktorunuza, hemşireninize veya eczacınıza danışın.

SIGNIFOR deri altına uygulanır. Bu, ilacın küçük bir iğne ile vücudunuzun yağlı dokusuna enjekte edilmesi anlamına gelir. Uyluk ve karın bölgesi bu amaç için uygun yerlerdir. Her enjeksiyonu farklı bir noktada yaparak ağrı ve cilt tahrişini önleyin. Ağrılı veya tahriş olmuş bölgelerde enjeksiyon yapmayın.

Doz Aşımı ve Tedavisi

Kullanmayı Unutursanız:

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz veya hemşireniz size SIGNIFOR’u nasıl enjekte etmeniz gerektiğini gösterecektir. Ayrıca bu talimatların sonunda verilen enjeksiyon talimatlarını da okuyunuz. Sorularınız varsa, doktorunuza, hemşirenize veya eczacınıza danışın.

SIGNIFOR deri altına uygulanır. İlacı küçük bir iğneyle vücudunuzun yağlı dokusuna enjekte edersiniz. Uyluk ve karın bölgesi bu amaç için uygun yerlerdir. Her enjeksiyonu farklı bir yere yapmanız, ağrı ve tahrişi önlemeye yardımcı olur. Ağrılı veya tahriş olmuş yerlere enjeksiyon yapmayın.

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz ya da hemşireniz size SIGNIFOR’u nasıl enjekte etmeniz gerektiğini gösterecektir. Ayrıca, bu kullanma talimatlarının sonunda yer alan enjeksiyon talimatlarını da okuyunuz. Eğer sorunuz varsa, doktorunuza, hemşireye veya eczacınıza danışınız.

SIGNIFOR deri altına enjekte edilir. Bu, ilacın küçük bir iğne ile derinizin altında bulunan yağlı dokuya verildiği anlamına gelir. Uyluk ve karın bölgesi bu tür enjeksiyonlar için uygun yerlerdir. Her seferinde farklı bir noktada enjeksiyon yaparak ağrı ve cilt tahrişini önleyin. Ağrılı veya tahriş olmuş bölgelerde enjeksiyon yapmaktan kaçının.

Doz Aşımı ve Tedavisi

Kullanmayı Unutursanız:

Yiyecek İçecek Etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol Kullanım Durumları)

SIGNIFOR 0.9 mg/1ml 60 Ampul Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz veya hemşireniz SIGNIFOR’u size nasıl enjekte etmeniz gerektiğini gösterecek. Ayrıca bu talimatların sonunda bulunan enjeksiyon talimatlarını da okuyunuz. Sorularınız varsa doktorunuza, hemşireye veya eczacınıza danışın.

SIGNIFOR deri altına uygulanır. Bu, ilacın küçük bir iğne ile derinizin altında bulunan yağ dokusuna verildiği anlamına gelir. Uyluk ve karın bölgesi bu enjeksiyonlar için uygun yerlerdir. Her enjeksiyon için farklı bir nokta seçerek ağrı ve cilt tahrişini önleyin. Ağrılı veya tahriş olmuş bölgelerde enjeksiyon yapmaktan kaçının.

Doz Aşımı ve Tedavisi

**Eğer ilaç kullanmayı unutursanız:**

Unutulan bir dozu telafi etmek için çift doz almayın. Doktorunuzla veya eczacınızla konuşun, size ne yapmanız gerektiği konusunda yardımcı olabilirler.

Doz Aşımı ve Tedavisi

Kullanmayı Unutursanız:

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

Bu ilacı hamilelik sırasında kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun.

Doktorunuz, gebelik sırasında bu ilacı kullanıp kullanmayacağınızı sizinle birlikte karar verecektir.

Eğer gebe olabilirsiniz veya hamilesiniz, lütfen doktorunuza söyleyin.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza haber verin.

Emzirme döneminde kullanır mı?

Bu ilacı kullanırken bebeğinizi emzirmemelisiniz. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmiyor.

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Saklama:

Saklanması

Ruhsat Sahibi

Üretici

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir