EXERAM 20 MG 28 FILM TABLET

0
2
ilaç
ilaç nedir

EXERAM 20 MG 28 FILM TABLET

ATC KODU N06AB10
KAMU NO A12620

EXERAM 20 mg Tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

  • EXERAM 20 mg tabletler beyaz renkte, yuvarlak ve bir tarafında kırık olan kaplı tabletlerdir. Her tablet 20 miligram essitalopram içerir.
  • EXERAM 28, 56 ve 84 adetlik kutularda satılır.
  • EXERAM’da bulunan essitalopram, depresyon (ciddi üzüntü) ve korku bozuklukları için kullanılan bir ilaçtır. Bu bozukluklar arasında açık alan korkusu (agorafobi), panik ataklar, sosyal kaygı ve tekrarlayan düşünceler ile zorunlu davranışlar (obsesif-kompulsif bozukluk) yer alır.
  • Essitalopram, beyindeki serotonin adı verilen bir kimyasalın miktarını artıran ilaçlara aittir. Serotonin, ruh halini ve duyguları düzenlemede rol oynar.

İlacı kullanmaya başladıktan sonra kendini daha iyi hissetmeni birkaç hafta sürebilir. Durumun iyileşmesi zaman alabilir ama EXERAM’ı kullanmaya devam etmelisin.

Eğer kendin daha iyi hissetmiyorsan veya daha kötü hissediyorsan, bir doktora danışmalısın.

EXERAM 20 mg Tablet Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimler EXERAM Kullanmamalı?

EXERAM’ı Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler

Araç ve Makine Kullanımı

Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanım

Hamilelik Döneminde Kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuza söyleyin. Doktorunuzla EXERAM’ın sizin için risklerini ve faydalarını konuşmanız önemlidir.

EXERAM’ı hamileliğin son üç ayında kullanırsanız, bebeğinizde şu gibi sorunlar olabilir: Nefes almada zorluk, mavimsi cilt, nöbetler, vücut ısısında değişiklikler, beslenmede zorluk, kusma, düşük kan şekeri, kaslarda sertlik veya gevşeklik, aşırı refleksler, titreme, huzursuzluk, sinirlilik, uyuşukluk, sürekli ağlama, uyku hali ve uyku bozuklukları. Bu belirtiler görürseniz hemen doktorunuza başvurunuz.

EXERAM kullanıyorsanız doktorunuzu mutlaka bilgilendirin. Hamileliğiniz sırasında özellikle son üç ayda EXERAM gibi ilaçlar bebeğinizde “inatçı pulmoner hipertansiyon” adı verilen ciddi bir durumun gelişme riskini artırabilir. Bu durum bebeğinizin daha sık nefes almasına ve mavimsi görünmesine neden olur. Bu belirtiler genellikle doğumdan sonraki ilk 24 saat içinde başlar. Eğer bebeğinizde bu durum ortaya çıkarsa hemen doktorunuza başvurunuz.

EXERAM kullanıyorsanız, ilaç asla ani bir şekilde kesilmemelidir. Hamilelik sırasında EXERAM kullandığınızı fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

EXERAM anne sütüne geçebilir. Emziriyorsanız EXERAM kullanmamanız önerilir, ancak doktorunuzla konuşarak riskleri ve faydaları değerlendirebilirsiniz.

Üreme:

Sitalopram gibi bir ilaç olan EXERAM’ın hayvanlarda sperm kalitesini düşürdüğü gözlemlenmiştir. Bu durum insanlarda üremeyi etkileyebilir fakat henüz doğrulanmamıştır.

Saklama:

Saklanması

Ruhsat Sahibi

Üretici

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz