SULINEX XR 75 MG 28 TABLET

0
1
SULINEX XR 75 MG 28 TABLET
SULINEX XR 75 MG 28 TABLET

SULINEX XR 75 MG 28 TABLET

ATC KODU N06AX16
KAMU NO A13775

SULINEX XR 75 mg tablet Nedir ve Ne için Kullanılır?

  • Bu ilaç, serotonin ve noradrenalin geri alımını engelleyen bir grup ilaç olan SNRI’lara aittir. Bu tür ilaçlar antidepresan olarak kullanılır.
  • İlaç, 14 veya 28 tablet içeren blister ambalajlarda satılır.
  • Sulinex XR 75 mg, ağır depresyon tedavisinde, tekrarlayan depresyonun önlenmesinde, yaygın anksiyete bozukluğu tedavisinde, sosyal fobi tedavisinde ve panik bozukluğu tedavisinde kullanılır.

SULINEX XR 75 mg tablet Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kimler Sulinex XR’i kullanamaz?

Kimlerde dikkatli kullanılmalı?

Araç ve makine kullanırken

Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

Yiyecek İçecek Etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

SULİNEX XR 75 mg tablet Nasıl Kullanılır?

SULİNEX XR’ı yemek ile birlikte almak daha iyidir. Her tableti tam olarak, sıvı ile yutmalısınız. Tableti bölmeyin, ezmeyin, çiğneyin veya suya karıştırmayın.

SULİNEX XR günde bir kez ve aynı saatlerde (sabah ya da akşam) alınmalıdır.

Majör depresyonda önerilen başlangıç dozu günlük 75 mg SULİNEX XR’dır. 75 mg’lık başlangıç dozuna cevap vermeyen hastalar, günde en fazla 375 mg dozdan faydalanabilirler.

Yaygın anksiyete bozukluğunda önerilen başlangıç dozu günlük 75 mg SULİNEX XR’dır. 75 mg’lık başlangıç dozuna cevap vermeyen hastalar, günde en fazla 225 mg dozdan faydalanabilirler.

Sosyal fobide önerilen doz günlük 75 mg SULİNEX XR’dır. Daha yüksek dozların ekstra fayda sağladığına dair bir kanıt bulunmamaktadır. Ancak, 75 mg’lık başlangıç dozuna cevap vermeyen hastalarda doz günde en fazla 225 mg’a yükseltilebilir.

Panik bozukluğunda önerilen doz ilk 7 gün günde bir kez 37.5 mg SULİNEX XR’dır. Daha sonra doz günde 75 mg’a çıkarılmalıdır. Günde 75 mg’lık doza cevap vermeyen hastalar, günde en fazla 225 mg’lık dozdan faydalanabilirler.

Doz artışları yaklaşık iki hafta veya daha uzun aralıklarla yapılmalıdır ancak dört günden kısa aralıklarla yapılmamalıdır.

Çocuklarda Kullanım

18 yaşından küçük çocuklarda bu ilacı kullanmak güvenli değildir.

Yaşlılarda Kullanım

Yaşlı hastalarda özel doz ayarlaması gerekmeyebilir.

Özel Durumlar

Doz Aşımı ve Tedavisi

İlacı Unutursanız:

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza veya eczacınıza sorun.

Gebeyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuza söyleyin. SULİNEX XR’ı sadece doktorunuzla birlikte faydalarının risklerden daha fazla olduğuna karar verirseniz kullanmalısınız.

Doktorunuz ve yardımcı sağlık personeli (örneğin ebe, hemşire) SULİNEX XR kullandığınızı bilmeli. SULİNEX XR gibi bazı ilaçlar (serotonin geri alım inhibitörleri), bebekte akciğer hipertansiyonu riski artırır. Bu durum bebeğin hızlı nefes alıp vermesi ve morarması ile kendini gösterir. Belirtiler genellikle doğumun ilk 24 saati içinde ortaya çıkar. Bebeğinizde böyle bir durum varsa hemen doktorunuza veya sağlık personeliyle iletişime geçin.

Bu ilacı hamilelik sırasında kullanırsanız bebeğinizde beslenme ve nefes alma güçlüğü gibi sorunlar olabilir. Eğer bebeğiniz doğduğunda bu belirtiler gösteriyorsa veya endişeleniyorsanız, doktorunuza veya sağlık personeliyle konuşun.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

SULİNEX XR süt üretiminize geçebilir ve bebeğinizde etkiler yaratabilir. Bu konuyu doktorunuzla görüşün. Doktorunuz emzirmeyi bırakmanız gerektiğine veya SULİNEX XR kullanımını bırakmanız gerektiğine karar verecektir.

Saklama:

Saklanması

Ruhsat Sahibi

Üretici

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz