SULINEX XR 150 MG 28 TABLET

SULINEX XR 150 MG 28 TABLET

ATC KODU N06AX16
KAMU NO A13773

SULINEX XR 150 mg Tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

  • Bu ilaç, vücutta uzun süre etkili olan bir tablet formundadır. Zihnin kimyasallarını etkileyerek ruh halini düzelten bir antidepresandır.
  • İlaç, 14 veya 28 tablet içeren paketlerde satılır.
  • Sulinex XR, depresyon tedavisinde, tekrarlayan depresyonun önlenmesinde, anksiyete bozukluğunun tedavisinde, sosyal korku tedavisinde ve panik atakların tedavisinde kullanılır.

SULINEX XR 150 mg tablet Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimler Bu İlacı Kullanmamalı?

Bu İlacı Kullananlar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç ve Makine Kullanımı Hakkında Bilgiler

Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanımı

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

SULİNEX XR 150 mg tablet Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz SULİNEX XR’ı yemeklerle birlikte almanızı tavsiye edebilir. Her hap bütün olarak sıvıyla yutulmalıdır. Hap bölünmemeli, ezilmemeli, çiğnenmemeli veya suya karıştırılmamalıdır. SULİNEX XR günde bir kez ve aynı saatlerde (sabah ya da akşam) alınmalıdır.

Depresyonda tedavi için ilk başta günde 75 mg SULİNEX XR önerilir. Bu doza cevap vermeyen hastalar günde en fazla 375 mg’a kadar doz artırabilirler. Anksiyete bozukluğunda da ilk başta günde 75 mg SULİNEX XR önerilir.

Bu doza cevap vermeyen hastalar günde en fazla 225 mg’a kadar doz artırabilirler. Sosyal fobi için de günlük 75 mg SULİNEX XR önerilir. Daha yüksek dozların faydası kanıtlanmamıştır. Ancak, bu doza cevap vermeyen hastalarda günde en fazla 225 mg’a kadar doz artırılabilir.

Panik bozukluğu için ilk 7 gün günde bir kez 37.5 mg SULİNEX XR önerilir. Daha sonra doz günde 75 mg’a yükseltilmelidir. Günde 75 mg’lık doza cevap vermeyen hastalar, günde en fazla 225 mg’lık dozdan yarar görebilirler.

Doz artışları yaklaşık 2 haftalık veya daha uzun aralıklarla yapılmalıdır ancak 4 günden kısa aralıklarla yapılmamalıdır.

Çocuklarda ve Bebeklerde Kullanım

18 yaşından küçük çocuklarda venlafaksin kullanımı hakkında yeterli bilgi yoktur.

Yaşlılarda Kullanım

Yaşlı hastalarda, sadece yaşlarından dolayı doz ayarlaması önerilmez.

Özel Durumlar

Doz Aşımı ve Tedavisi

Unutursanız Ne Yapmalısınız?

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacın kullanılması konusunda doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız.

Gebeyseniz veya gebe kalmayı planlıyorsanız, bunu doktorunuza söylemeniz önemlidir. SULİNEX XR’ı sadece doktorunuzla konuşup faydalarının risklerden daha fazla olduğuna karar verirseniz kullanabilirsiniz.

Eğer hamilelik sırasında SULİNEX XR kullanırsanız, bebeğiniz doğumdan sonra bazı belirtiler gösterebilir. Bu semptomlar genellikle doğumdan hemen sonra ortaya çıkar ve beslenmede güçlük çekme ve nefes alma zorluğu gibi sorunları içerebilir. Bebeğinizde bu belirtiler varsa veya endişeleniyorsanız, doktorunuzla veya ebe ile görüşün.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacın kullanılması konusunda doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız.

SULİNEX XR sütü geçebilir ve bebeğinizde etkiler yaratabilir. Bu konuda doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Doktorunuz emzirmeyi bırakmanız gerektiğine veya SULİNEX XR kullanımını bırakmanız gerektiğine karar verecektir.

Saklama:

Saklanması

Ruhsat Sahibi

Üretici

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir