CIFLOSIN 500 MG 10 FILM TABLET

0
2
CIFLOSIN 500 MG 10 FILM TABLET
CIFLOSIN 500 MG 10 FILM TABLET

CIFLOSIN 500 MG 10 FILM TABLET

ATC KODU J01MA02
KAMU NO A01819

CIFLOSIN 500 mg Tablet Nedir ve Ne için kullanılır?

  • Yüz kemiklerindeki hava boşluklarının bakteri nedenli akut iltihabı (akut bakteriyal sinüzit) ve karmaşık olmayan idrar yolu enfeksiyonlarında ciddi yan etkiler riski nedeniyle tercih edilmez. Bu durumlar için diğer tedavi seçenekleri mevcutsa CİFLOSİN kullanılmaz. Ancak doktorunuzun onayı ile bu alternatifler uygun değilse kullanılabilir.

    CİFLOSİN, film kaplı tablet şeklinde satılıyor. Her tablet 500 mg siprofloksasin içeriyor. Siprofloksasin, kinolonlar adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir.

    • CİFLOSİN, 10 tablet içeren kutular halinde bulunur.
    • CİFLOSİN, yetişkinlerde solunum yolu enfeksiyonları, tekrarlayan kulak veya sinüzit enfeksiyonları, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları, adneksit (dölyatağı ekleri olan yumurtalıklar ve tüplerin iltihabı), bel soğukluğu, prostatit gibi genital organ enfeksiyonları, sindirim sistemi enfeksiyonları, karın zarı iltihabı, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, Neisseria meningitidis bakterisi nedenli enfeksiyonların 18 yaş üstü önlenmesinde ve şarbon solunması durumunda kullanılır.
      • CİFLOSİN, yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının akut iltihabı (akut bakteriyal sinüzit) ve komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonlarında tercih edilmez. Bu durumlarda diğer tedaviler daha uygun olabilir. Ancak doktorunuzun onayı ile kullanılabilir.
        • CİFLOSİN, her bir tabletinde 500 mg siprofloksasin içeren film kaplı tabletler şeklinde gelir.
        • Siprofloksasin, kinolonlar olarak bilinen antibiyotik grubuna aittir.
        • CİFLOSİN, kutu içerisinde 10 tablet bulunur.
        • CİFLOSİN yetişkinlerde solunum yolu enfeksiyonları, tekrarlayan kulak veya sinüzit enfeksiyonları, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları, adneksit, bel soğukluğu, prostatit gibi genital organ enfeksiyonları, sindirim sistemi enfeksiyonları, karın zarı iltihabı, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, 18 yaş üstü kişilerde *Neisseria meningitidis* bakterisi kaynaklı enfeksiyonların önlenmesinde ve şarbon solunması yoluyla maruziyet durumunda ve kötü huylu dış kulak iltihabında kullanılır.

          CİFLOSİN, film kaplı tabletler şeklinde gelir. Her bir tabletin içinde 500 mg siprofloksasin bulunur. Siprofloksasin, kinolonlar adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir.

          • CİFLOSİN, yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının akut iltihabı (akut bakteriyal sinüzit) ve komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonlarında tercih edilmez. Bu durumlarda başka tedavi seçenekleri mevcuttur. Bu endikasyonlarda diğer tedavilerin kullanılamadığı durumlarda doktorunuzun onayı ile kullanılabilir.

            CİFLOSİN, her bir tabletinde 500 mg siprofloksasin içeren film kaplı tabletler şeklinde gelir.
            Siprofloksasin, kinolonlar adı verilen antibiyotik grubuna aittir.
            CİFLOSİN, 10 tablet içeren kutularda satılır.

            • CİFLOSİN yetişkinlerde solunum yolu enfeksiyonları, tekrarlayan kulak veya sinüzit enfeksiyonları, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları, adneksit (dölyatağı ekleri olan yumurtalıklar ve tüplerin iltihabı), bel soğukluğu (gonore), prostatit dahil genital organların enfeksiyonları, sindirim sistemi enfeksiyonları, karın zarı iltihabı (peritonit) gibi karın boşluğu enfeksiyonları, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonlarında ve Neisseria meningitidis bakterisinin neden olduğu enfeksiyonların 18 yaş üzeri önlenmesinde kullanılır.
              • CİFLOSİN, film kaplı tabletler şeklinde gelir. Her bir tablet 500 mg siprofloksasin içerir. Siprofloksasin, kinolonlar grubuna ait bir antibiyotiktir.

                CİFLOSİN, yüz kemiklerindeki hava boşluklarının akut bakteriyal iltihabı (akut bakteriyal sinüzit) ve komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonlarında ciddi yan etki riski nedeniyle tercih edilmez. Bu durumlar için diğer tedavi seçenekleri varsa CİFLOSİN kullanılmamalıdır. Ancak, diğer tedaviler uygun değilse doktorunuzun onayı ile kullanılabilir.

                CİFLOSİN, her bir tabletinde 500 mg siprofloksasin içeren film kaplı tabletler şeklinde satılır. Siprofloksasin, kinolonlar adı verilen antibiyotik grubuna aittir. Her kutu 10 tableti içerir.

                CİFLOSİN yetişkinlerde birçok farklı enfeksiyon tedavisinde kullanılır:

                * Solunum yolu enfeksiyonları
                * Kulak ve sinüzit enfeksiyonları
                * Böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları
                * Dölyatağı ekleri iltihabı (adneksit)
                * Bel soğukluğu (gonore)
                * Prostatit ve diğer genital organ enfeksiyonları
                * Sindirim sistemi enfeksiyonları
                * Karın zarı iltihabı (peritonit)
                * Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları
                * Kemik ve eklem enfeksiyonları
                * 18 yaş üstü kişilerde *Neisseria meningitidis* bakterisinin neden olduğu enfeksiyonların önlenmesinde ve şarbon solunması yoluyla maruziyet durumunda kullanılır. Ayrıca, kötü huylu dış kulak iltihabında da kullanılabilir.

                • CİFLOSİN, beyaz kan hücresi sayısı düşük olan ve ateşli hastalıklar yaşayan hastalarda diğer antibiyotiklerle birlikte kullanılabilir.
                • Aynı zamanda, çok ciddi enfeksiyonlarda veya birden fazla bakteri türünün neden olduğu enfeksiyonlarda ek antibiyotik tedavisi gerekebilir.
                  • CİFLOSİN, kistik fibröz hastalığı olan çocuklar ve gençlerde akciğer ve bronş enfeksiyonlarında, böbreklere ulaşan idrar yolu enfeksiyonlarında (piyelonefrit) siprofloksasin etkili olması durumunda başka tedavi seçenekleri uygun değilse, şarbon solunmasıyla maruz kalındığında kullanılır. Doktor gerekli görürse, çocuklarda ve gençlerde diğer ciddi enfeksiyonların tedavisinde de kullanılabilir.
                    • CİFLOSİN 500 mg tabletler şeklinde gelir. Her tabletin içinde 500 mg aktif madde (siprofloksasin) bulunur.
                    • CİFLOSİN, siprofloksasin adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir.
                    • CİFLOSİN, her kutu 10 tablet içerir.
                    • CİFLOSİN yetişkinlerde solunum yolu enfeksiyonları, tekrarlayan kulak ve sinüzit enfeksiyonları, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları, adneksit, bel soğukluğu, prostatit gibi genital organ enfeksiyonları, sindirim sistemi enfeksiyonları, karın zarı iltihabı, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları ve 18 yaş üstü kişilerde *Neisseria meningitidis* bakterisi neden olan enfeksiyonların önlenmesinde ve şarbon solunması yoluyla maruziyet durumunda ve kötü huylu dış kulak iltihabında kullanılır.

                      CİFLOSİN, film kaplı tabletler şeklinde bulunur. Her tablet 500 mg aktif madde (siprofloksasin) içerir. Siprofloksasin, kinolon adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir.

                      CİFLOSİN, 10 tabletin bulunduğu kutularda satılır.

                      CİFLOSİN yetişkinlerde solunum yolu enfeksiyonları, tekrarlayan kulak veya sinüzit enfeksiyonları, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları, adneksit (yumurtalık ve tüplerin iltihabı), bel soğukluğu, prostatit gibi genital organ enfeksiyonları, sindirim sistemi enfeksiyonları, karın zarı iltihabı (peritonit), cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonlarında, 18 yaş üstü kişilerde *Neisseria meningitidis* bakterisinin neden olduğu enfeksiyonların önlenmesinde ve şarbon solunması yoluyla maruziyet durumunda kötü huylu dış kulak iltihabında kullanılır.

                      CİFLOSİN, akyuvar (beyaz kan hücresi) sayısı düşük olan ve bakteriyel enfeksiyon kaynaklı ateşli hastalarda diğer antibiyotiklerle birlikte kullanılabilir.

                      Ciddi bir enfeksiyon veya birden fazla bakteri türünün neden olduğu enfeksiyonlarda CİFLOSİN’e ek olarak başka antibiyotikler de verilebilir.

                      • CİFLOSİN, akciğer ve bronş enfeksiyonlarında böbreklere ulaşan idrar yolu enfeksiyonlarında (piyelonefrit) kistik fibröz olan çocuk ve ergenlerde siprofloksasin etkin maddeye karşı hassas olduklarında diğer tedavi seçenekleri uygun olmadığında kullanılır. Şarbon solunmasıyla maruz kalındığında da kullanılabilir. Doktor gerekli görürse, çocuklarda ve ergenlerde görülen diğer ciddi enfeksiyonların tedavisinde de kullanılabilir.
                        • CİFLOSİN, 10 tablet içeren kutu içerisinde sunulur.

                        CIFLOSIN 500 mg Tablet Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

                        Kimler CIFLOSIN’ı Kullanmamalı?

                        CIFLOSIN’ı Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler

                        Araç ve Makine Kullanımı Hakkında Bilgiler

                        Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanım

                        Yiyecek İçecek Etkileşimleri

                        (Aç/Tok/Alkol Kullanım Durumları)

                        CIFLOSIN 500 mg Tablet Nasıl Kullanılır?

                        İlaç ağız yoluyla kullanılır. CIFLOSİN tabletlerini bir bardak su ile bütün olarak yutun. Tabletler aç veya tok karnına alınabilir. Tabletleri her gün aynı saatlerde almak önemlidir. Tabletler süt ürünleri veya kalsiyum içeren içeceklerle (örneğin süt, yoğurt, kalsiyum takviyeli portakal suyu) birlikte alınmamalıdır. İlacı alamayan hastalara doktor tarafından damar yoluyla ilaç verilebilir. Damardan yapılan uygulama sonrası tedavi ağızdan devam ettirilir.

                        CIFLOSİN’i her zaman doktorunuzun söylediği şekilde kullanın. Emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza sorun.

                        Kullanılması Tavsiye Edilen CIFLOSİN Dozu:

                        CIFLOSİN’i ne kadar süreyle ve ne sıklıkta kullanacağınızı doktorunuz belirtecektir. Bu süre enfeksiyonun türüne ve şiddetine bağlıdır.

                        Böbrek hastalığınız varsa doktorunuza söyleyin çünkü ilaç dozunuz ayarlanabilir.

                        Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

                        Doktorunuz tarafından önerildiği şekilde kullanılmalıdır.

                        Yaşlılarda Kullanımı

                        Doktorunuz tarafından önerildiği şekilde kullanılmalıdır.

                        Özel Kullanım Durumları

                        Doz Aşımı ve Tedavisi

                        Kullanmayı Unutursanız:

                        Hamilelik Döneminde Kullanılır mı?

                        İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın.

                        CİFLOSİN hamilelik döneminde kullanılması önerilmiyor. Bu ilaç hakkında gebe kadınlarda yeterli bilgi yok. Güvenli olmak için, hamile kalma ihtimaliniz varsa doğum kontrol yöntemlerini kullanmanız önemli.

                        Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza söyleyin.

                        Emzirme Döneminde Kullanılır mı?

                        İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın.

                        CİFLOSİN anne sütüne geçebilir ve emziren annelerde eklem sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, emziren kadınların bu ilacı kullanması önerilmiyor.

                        Saklama:

                        Saklanması

                        Ruhsat Sahibi

                        Üretici

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz