EUTHYROX 50 MCG 50 TABLET

0
2
EUTHYROX 50 MCG 50 TABLET
EUTHYROX 50 MCG 50 TABLET

EUTHYROX 50 MCG 50 TABLET

ATC KODU H03AA01
KAMU NO A09006

EUTHYROX 50 mcg Tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

EM 50 yazısı bulunan tabletler, her birinde 50 mikrogram levotiroksin sodyum bulunur. Bu tabletler, 50 adetlik blister paketlerde satılır.

EUTHYROX’ta bulunan levotiroksin, tiroid bezinin hastalıklarında ve işlev bozukluklarında kullanılan sentetik bir hormondur. Bu hormonun etkisi, vücudumuzun doğal olarak ürettiği tiroid hormonlarıyla aynıdır.

EUTHYROX şu amaçlarla kullanılır:

  • İyi huylu guatrı tedavi etmek için,
  • Göz ameliyatı sonrası guatrın tekrarlamasını önlemek için,
  • Tiroid bezinin yeterince çalışmadığında doğal hormonların yerine geçmek için ve
  • Tiroid kanseri olan hastalarda tümörün büyümesini durdurmak için.

Antitiroid ilaçlarla tiroid hormonlarının aşırı üretimi tedavi edildiğinde, EUTHYROX hormon seviyelerini dengelemek için kullanılır. 25 mikrogram, 50 mikrogram, 75 mikrogram ve 100 mikrogram dozlarında bulunur.

EUTHYROX 50 mcg Tablet Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimler Bu İlacı Kullanmamalıdır?

Bu İlacı Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler

Araç ve Makine Kullanımı Hakkında

Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanımı

Hamilelik Döneminde Kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışın.

EUTHYROX tedavisi hamilelikte devam etmelidir. Bazen doz artırılması gerekebilir. Hamile kadınların tiroid hormonlarını (TSH) her üç ayda bir kontrol ettirmeleri önemlidir. Eğer TSH seviyeleri yükselirse, EUTHYROX dozu da ayarlanmalıdır. Doğumdan sonra, önceki hamilelik döneminde kullanılan dozuna geri dönülmelidir. 6-8 hafta sonra doktorunuz tiroid hormon (TSH) düzeylerinizi kontrol edecektir. Hamilelik ve doğum sonrası bu konuyu doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

İlacı önerilen dozlarda kullandığınızda, şimdiye kadar elde edilen bilgiler ışığında bebeğinize zarar vermesi beklenmiyor. Ancak yüksek doz EUTHYROX’un bebeğe olumsuz etkileri olabileceği unutulmamalıdır.

Tiroid hormonlarının aşırı üretimini tedavi etmek için kullanılan ilaçlarla EUTHYROX’u birlikte kullanmayın. Çünkü bu ilaçlar plasentaya geçebilir ve bebeğin tiroid hormon yapımını azaltabilir. Bu durumla ilgili doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Bazı tiroid hastalıklarını teşhis etmek için kullanılan radyoaktif maddeler gebelerde kullanılmamalıdır, bu nedenle bu testler emzirme döneminde de yapılmamalıdır.

Emzirmeye devam ederken hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.

Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

EUTHYROX emzirme döneminde doktorunuzun tavsiyesiyle kullanılabilir. İlaç anne sütüne geçse de, bebek için tehlikeli bir miktarda değil.

Saklama:

Saklanması

Ruhsat Sahibi

Üretici

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz