OLMYSAR 20 MG 28 FILM TABLET

0
3
OLMYSAR 20 MG 28 FILM TABLET
OLMYSAR 20 MG 28 FILM TABLET

OLMYSAR 20 MG 28 FILM TABLET

ATC KODU C09CA08
KAMU NO A12379

OLMYSAR 20 mg Tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

OLMYSAR, kan damarlarını gevşetip kan basıncını düşürmeye yardımcı olan bir ilaçtır. Bu ilacın içinde olmesartan medoksomil adlı madde bulunur. 28 ve 84 tablet halinde satılır.

Olmesartan medoksomil, anjiyotensin-II reseptör antagonistleri grubuna aittir. Doktorunuzun uygun gördüğü takdirde OLMYSAR, nedeni bilinmeyen yüksek tansiyon (esansiyel hipertansiyon) tedavisinde kullanılır.

Yüksek tansiyon, kalp, böbrek, beyin ve göz gibi organlardaki kan damarlarına zarar verebilir. Bu durum, kalp krizi, kalp yetmezliği, inme veya körlük gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Yüksek tansiyon genellikle belirti göstermez. Bu nedenle, yüksek tansiyonun olumsuz etkilerini önlemek için kan basıncını kontrol altında tutmak çok önemlidir.

Yüksek tansiyon, OLMYSAR gibi ilaçlarla yönetilebilir. Doktorunuz, kan basıncınızı düşürmek için yaşam tarzınızda değişiklikler yapmanızı (kilo vermek, sigarayı bırakmak, alkol tüketimini azaltmak ve tuz alımını sınırlamak) ve düzenli egzersiz yapmak (yürüyüş, yüzme gibi) önerebilir. Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız yüksek tansiyonunuzu kontrol altına almak için önemlidir.

OLMYSAR 20 mg Tablet Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimler OLMYSAR 20 mg Tablet’i Kullanamaz?

OLMYSAR 20 mg Tablet’i Kendiliğinden Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç ve Makine Kullanımı Hakkında Bilgiler

Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanım Durumu

Yiyecek İçecek Etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol Kullanım Durumları)

OLMYSAR 20 mg Tablet Nasıl Kullanılır?

  • OLMYSAR yiyeceklerle birlikte veya yemekler arasında bol su ile yutulmalıdır. Tabletin çiğnenmemesi gerekir.
  • İlaç dozunuzu her gün aynı saatte almanız önemlidir. Örneğin kahvaltıda alabilirsiniz.
  • Doktorunuz size başka bir şey söylemediği sürece OLMYSAR’ı düzenli olarak kullanmaya devam etmeniz çok önemlidir.
  • OLMYSAR’ı doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Bir durum hakkında emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışın.
  • Tavsiye edilen başlangıç dozu günde bir tane OLMYSAR 10 mg’dır. Eğer bu doz kan basıncınızı kontrol altına almazsa, doktorunuz günlük dozu OLMYSAR 20 mg veya 40 mg’a yükseltebilir ya da başka ilaçlar reçete edebilir.

Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

Çocukların ve 18 yaşından küçüklerin OLMYSAR kullanması önerilmez.

Yaşlılarda Kullanımı

65 yaş üstüyseniz ve doktorunuz günlük dozu 40 mg’a yükseltmeye karar verirse, kan basıncınız çok düşmediğinden emin olmak için doktorunuz tarafından düzenli olarak kan basıncınız kontrol edilmelidir.

Özel Kullanım Durumları

Doz Aşımı ve Tedavisi

Kullanmayı Unutursanız:

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlaç hakkında bilgi almak için mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Eğer hamilesiniz (veya hamile olma ihtimaliniz varsa) doktorunuza söyleyin. Doktorunuz muhtemelen hamile kalmadan önce veya hamile olduğunuzu fark ettiğiniz anda OLMYSAR’ı bırakmanızı ve yerine başka bir ilaç kullanmanızı önerecektir.

OLMYSAR’ın erken dönemde hamilelik sırasında kullanılması önerilmez. Hamileliğinizin ikinci ve üçüncü dönemindeyseniz, bu ilacı kullanmamalısınız çünkü bebeğinize zarar verebilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza ulaşın.

Emzirme döneminde kullanır mı?

İlaç hakkında bilgi almak için mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Eğer emziriyorsanız veya emzirmeye başlayacaksanız doktorunuza söyleyin. OLMYSAR, emziren kadınlara önerilmemektedir. Bebeğiniz yenidoğan veya prematüre ise doktorunuz başka bir tedavi seçebilir.

Hamileyseniz, emziriyorsanız veya hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzun veya eczacınızın tavsiyelerini alın.

Saklama:

Saklanması

Ruhsat Sahibi

Üretici

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz