ALIMTA 500 MG INF. ÇÖZ. IÇIN TOZ IÇEREN 1 FLAKON

ALIMTA 500 MG INF. ÇÖZ. IÇIN TOZ IÇEREN 1 FLAKON

ATC KODU L01BA04
KAMU NO A00550

ALIMTA Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

ALIMTA, beyazdan açık sarıya veya yeşil-sarı tonlarında toz halindedir. ALIMTA, damar içine uygulanmak üzere hazırlanacak çözelti için konsantre bir tozdur. Her ALIMTA paketinde bir flakon bulunur.

50 ml’lik flakona 20 ml (% 0.9’luk) sodyum klorür enjeksiyonluk çözeltisi eklenir ve her ml’de 25 mg pemetrekset içeren bir çözelti elde edilir. Doktorunuz gerekirse uygulama öncesi daha fazla sulandırma yapabilir. Çözeltinin hazırlanması sonrası damar içine yavaşça verilir.

ALIMTA, kanser tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

ALIMTA, önceki kemoterapi almamış ve akciğer zarını etkileyen malign plevral mezotelyoma hastalarının tedavisinde, sisplatin adlı bir başka kanser ilacıyla birlikte kullanılır.

ALIMTA, önceki kemoterapi almamış ileri evre akciğer kanseri hastalarının başlangıç tedavisinde sisplatin ile birlikte kullanılır.

ALIMTA, ileri evre akciğer kanseri hastalarında tedaviye yanıt vermiş veya başlangıç kemoterapisinden sonra hastalığın büyük oranda değişmeden kaldığı durumlarda kullanılabilir.

ALIMTA ayrıca önceki kemoterapi alan ileri evre akciğer kanseri hastalarının tedavisinde de kullanılır.

ALIMTA Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

KULLANILMAMASI GEREKEN DURUMLAR

DİKKAT EDİLMEŞİ GEREKEN DURUMLAR

ARAÇ VE MAKİNE KULLANIMI

DİĞER İLAÇLAR İLE BİRLİKTE KULLANIMI

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce bir uzmana sorun.

Gebeyseniz veya gebe kalmayı planlıyorsanız mutlaka doktorunuza söyleyin. Bu ilaç hamilelik sırasında kullanılmamalıdır. Doktorunuz hamilelikte bu ilacın olası riskleri hakkında size bilgi verecektir. Tedavi süresince kadınlar etkili doğum kontrolü yöntemlerini kullanmalıdır.

Tedaviniz sırasında gebe olduğunuzu fark ederseniz hemen bir uzmana danışın.

Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce bir uzmana sorun.

Bu ilacın anne sütüne geçtiği bilinmiyor. Bu nedenle, tedavi sırasında bebeğinizi emzirmemelisiniz.

Üreme Yeteneği

Erkeklerde tedavi sırasında veya tedaviden sonra 6 ay boyunca çocuk sahibi olmamaları öneriliyor. Bu nedenle, tedavi sırasında veya tedaviden sonra 6 ay boyunca etkili doğum kontrolü yöntemleri kullanılmalıdır. Tedavi sırasında veya tedaviden sonra çocuk sahibi olmak isterseniz doktorunuzdan yardım alın. Tedaviye başlamadan önce sperm saklama konusunda danışmanlık alabilirsiniz.

Saklama:

Saklanması

Ruhsat Sahibi

Üretici

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir