Sivil Astronotlar Uzayda Tarihi Yürüyüş Yapıyor

Sivil Astronotlar Uzayda Tarihi Bir Yürüyüş Yapıyor!

SpaceX’in Ticari Uzay Yürüyüşü Başarıyla Tamamlandı!

SpaceX’in Polaris Dawn görevi, profesyonel olmayan astronotların yer aldığı ilk ticari uzay yürüyüşünü içeren bir başarı hikayesiyle sona erdi. Mürettebat, yörüngede beş gün geçirdikten sonra Dünya’ya döndü.

Dragon kapsülünün Florida kıyılarına inişi canlı olarak yayınlandı ve SpaceX, X platformunda “Dragon’un iniş yaptığı doğrulandı! Dünya’ya hoş geldiniz” mesajını paylaştı.

NASA, bu görevin ticari uzay endüstrisi için büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Dört kişilik mürettebat, uzay görevlerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini inceleyen ve Dragon Uzay Aracı ile Starlink uyduları arasındaki lazer iletişimini test eden 40’tan fazla deney gerçekleştirdi. Bu deneyler, uzay çalışmalarının geleceğini şekillendirecek önemli bilgiler sağlayabilir.

Milyarder Jared Isaacman liderliğindeki mürettebat, uzay yürüyüşü yapan ilk sivil astronot oldu. Emekli bir ABD Hava Kuvvetleri pilotu olan Scott Poteet ve SpaceX çalışanları Sarah Gillis ile Anna Menon da bu özel göreve katıldı.

Uzay yürüyüşü sırasında mürettebat, Dünya’nın 700 km üzerinde süzülerek uzay boşluğunu yaşadı. Isaacman, “Evde hepimizin yapacak çok işi var ama buradan yeryüzü kesinlikle mükemmel bir dünya gibi görünüyor” dedi.

Bu tarihi uçuş, sadece hükümet tarafından finanse edilen uzay ajanslarından astronotların yaptığı uzay yürüyüşlerinin önüne geçerek ticari uzay seyahatinin yeni bir çağını başlatıyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir